FARMAFİKİR 5

FARMAFİKİR 5 – GELECEĞİN ECZACILIĞI İLE İLGİLİ İNOVATİF YAKLAŞIMLAR İNOVASYON ve FİKİR YARIŞMASI
YARIŞMA DUYURUSU ve YARIŞMA HAKKINDA BİLGİLENDİRME
İÇİNDEKİLER
1. ÖNSÖZ ve TAKDİM
2. BAŞVURU ŞARTLARI
3. YARIŞMA TAKVİMİ
4. ÖDÜLLER
5. BAŞVURU KILAVUZU
6. PROJE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
7. İLETİŞİM BİLGİLERİ

1. ÖNSÖZ ve TAKDİM
Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği, Pharmetic Akademi Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen Farmafikir projesi ile “Geleceğin Eczacılığına” genç beyinlerin fikir, düşünce ve projelerini iletebilmeyi hedefledik. Aktif olan 29 Üniversite ile 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında yapılan çalışmaları başarıyla sonuçlandırdık. Pandemi döneminde yapmış olduğumuz planlamaları askıya almak zorunda kaldıktan sonra, 2022 yılı ile birlikte Farmafikir 5. kez düzenleniyor!
Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği olarak 2020 yılında “Geleceğin Eczacılığına” katkı sağlayan inovatif uygulama ve örnekleri çoğaltabilmek amacıyla, eczacılık fakülteleri öğrencileri arasında “GELECEĞİN ECZACILIĞI İLE İLGİLİ İNOVATİF UYGULAMALAR’’ konulu inovasyon ve fikir yarışmasının beşincisi için 1 Şubat itibariyle başvuruları kabul etmeye başlıyoruz.
Farmafikir ile;
- Geleceğin eczacılığı ve geleceğin eczacısı nasıl olmalı?
- Mesleğimizi bugünden geleceğe nasıl taşımalıyız?
- Teknoloji ve inovasyon çağından mesleğimiz ve bizler nasıl etkileneceğiz?
sorularına farklı bakış açıları oluşturmayı ve Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin “Eczacılık Mesleğine” dair yaratıcılığının önünü açmayı hedefleyerek “Eczacılık Fakültesi Öğrencilerini” bu doğrultuda teşvik etmek istiyor, genç beyinlerin yaratıcı fikirleriyle ortaya çıkan projelerin hem eczacılık mesleğine hem de geleceğin eczacılarına katkı sağlayacağına inanıyoruz.

2. BAŞVURU ŞARTLARI
1. Yarışmanın son başvuru tarihi 24 Nisan 2022 saat 23:59'dur. İlgili tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
2. Başvurular başvuru bağlantısında yer alan form üzerinden yapılmalıdır. Posta, kargo, mail vb. yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurunuzu takiben 1 gün içinde başvurunun onaylandığına dair onay maili atılacaktır.
3. Başvurular, başvuru kılavuzuna uygun şekilde yapılmalıdır. Başvuru kılavuzunda ve başvuru taslağında yer alan tüm soruların cevapları başvuru dosyası içinde yer almalıdır.
4. Projeler, düzgün bir Türkçe ile ve net bir anlatımla hazırlanmalıdır.
5. Bir proje dosyası maksimum 30 slayttan oluşmalıdır.
6. Projeler, 16:9 formatında hazırlanmalıdır. Düzensiz görünümü engellemek adına teslim edilirken PDF formatına çevrilmelidir.
7. Proje dosyasında, taslakta da belirtildiği üzere, asansör cümlesi, ekip tanıtımı, problem, mevcut çözümler, rakip analizi ve projenin yenilikçi tarafı, hedef pazar, hedef kitle ve persona, projenin hedefleri ve faydaları, proje hikayesi, zaman planlaması, iş modeli, bütçe planlaması, sürdürülebilirlik ve proje motivasyonları başlıkları yer almalıdır.
8. Projeler, uygulanabilirlik, yaratıcılık, proje konusunun önemi, özgünlük, etki potansiyeli, sosyal fayda ve yöntem başlıklarıyla değerlendirilecektir.
9. Başvurular bireysel veya ekip halinde yapılabilir. Ekipler en fazla 4 kişiden oluşmalıdır.
10. Ekip başvurularında iletişim, ekip lideri ile kurulacaktır.
11. Yarışmanın konu veya teknoloji sınırlaması yoktur.
12. Başvurularda başvuru formunun, başvuru dosyasının, ekip üyelerinin öğrenci belgelerinin, ekip veya kişi fotoğraflarının ve kişi/kişilerin iletişim bilgilerinin yer alması gerekmektedir.
13. 1 katılımcı en fazla 3 proje ile katılım gösterebilir.
14. Yarışmaya katılmak için proje eğitimlerine katılma zorunluluğu yoktur. Eğitimler, proje sürecinde kendini eksik hisseden yarışmacılara kolaylık sağlamak amacıyla yapılmaktadır.
15. Başvuru döneminin ardından yapılacak olan ön eleme sonucunda seçilecek olan 5 proje, 10 Mayıs 2022’de Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde yapılacak olan finalde jüri karşısında sunum yapacaktır.
16. Finale kalan projeler 3 Mayıs 2022 saat 20:00'da @farmafikir instagram hesabından duyurulacaktır.
17. Finale kalan projelerin proje liderleri final ve ödül törenine katılmak zorundadır. Ödül törenine katılmayı reddeden başvuru sahipleri diskalifiye edilecektir. Ödül töreni organizasyonuna farklı şehirlerden katılım gösterecek katılımcılar için yol ücretleri karşılanacaktır.
18. Kazanılacak olan para ödülü, ekibi temsilen ekip liderinin belirttiği banka hesabına ödenir.
19. Kazanılacak olan staj ödülü, ödül kazanan her katılımcı için, tercih ettikleri bir eczacılık alanında (firma, hastane, eczane, akademi veya start-up) staj organizasyonunu kapsar.
20. Kazanılacak olan Mentörlük ödülü, ödül törenini takiben 1 yıl içerisinde proje dahilinde danışmanlık ve mentörlük hizmetini kapsar.
21. Yarışmaya katılan projeler özgün olmalıdır. Farklı projelerden intihal durumu yaratan projeler değerlendirilmeyecektir.
22. Kazanılan ödüller devredilemez, çevrilemez.
23. Projelerin tüm yayın, basım ve paylaşım hakkı Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği (PGED) ile katılımcı öğrenciye aittir.
24. Yarışma katılımcıları tarafından sunulan fikir ve önerilerin, fikir ve sanat eserleri kanunu ve ilgili mevzuata aykırılığı ya da 3. şahısların haklarını ihlal etmesi halinde tüm sorumluluk katılımcılara aittir.
25. PGED, yarışmaya katılan hiçbir projenin, Fikri ve Sınai Mülkiyet haklarına sahip olmayacaktır. Bu haklar, tamamen katılımcıların elindedir.
26. PGED, ödül kazanan proje fikirlerinin hayata geçmesi durumunda, yatırım önceliği hakkını elinde tutar.
27. Aynı/benzer konu ve kapsama sahip projelerde, başvuru önceliği ve detaylandırma faktörleri göz önüne alınarak ilgili projelerin yalnızca birinin kabulü yapılacaktır.
28. Projeler, mevcut eczacılık yasasına ve eczacılık etiğine uygun şekilde değerlendirecektir. Etik dışı bulunan veya yasaya uygun olmayan projeler 0 puan alacaktır.
29. Yarışmaya başvuran tüm katılımcılar başvuru şartlarını kabul etmiş sayılacaktır.
30. PGED, yarışma şartlarında ve belirlenen takvimde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.



5. BAŞVURU KILAVUZU
Başvurular, www.linktr.ee/farmafikir adresindeki kılavuza uygun bir şekilde, yalnızca internet üzerinden alınacaktır. Başvuru sırasında yine online olarak kişisel fotoğraf ve öğrenci belgesi yüklenmek zorundadır. Posta, kargo, mail vb. yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurunuzu takiben 1 gün içinde başvurunun onaylandığına dair onay maili atılacaktır.

6. PROJE DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ
Proje değerlendirmeleri, alanında uzman jüri üyeleri tarafından oluşturulan kurul ile, aşağıdaki kriterler esas alınarak yapılacaktır:
- Uygulanabilirlik
- Yaratıcılık
- Proje Konusunun Önemi
- Özgünlük
- Etki Potansiyeli
- Sosyal Fayda
- Yöntem

7. İLETİŞİM BİLGİLERİ
[email protected]
http://www.pharmetic.org
https://www.instagram.com/farmafikir/
https://twitter.com/farmafikir
http://www.facebook.com/farmafikir

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği
Adres: İçerenköy Mahallesi, Topçu İbrahim Sokak, Tahsin Bey Apt., No: 9, D: 11, Ataşehir/İSTANBUL
Tel : +902164501271
Fax: +90216-5774561

Önceki BİZDEN GELENLER Yazıları