PHARMETIC GİRİŞİMCİ ECZACILAR DERNEĞİ İLE NASIL TANIŞTIM?

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği ile yolumuz, 22-23- 24 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşen “Geleceğin E Hali Kongresi”nde sunulan “Bir Güzeltme Öyküsü” projesi ile kesişti. Eczanesinde değişim gerçekleştirmeyi planlayan ve buna bir türlü cesaret edemeyen bir eczacı olarak böyle bir projede yer almak çok büyük şans, gurur ve mutluluktu. Ama asıl mutluluk verici olan PGED ekibinin enerjisi ile tanışmış olmaktı. Projenin mimarları olan iki güçlü kadına, Sayın Eczacı Neylan Zırhlıoğlu ve Sayın Eczacı Fulya Urgancıoğlu’na ve bu projede desteklerini eksik etmeyen iş ortaklarımız firmalara buradan sevgilerimi ve teşekkürlerimi yolluyorum.

Bu proje, beni olduğu kadar Geleceğin E Hali’ni izleme fırsatı bulan bütün eczacı meslektaşlarımızı da heyecanlandırmıştı. Değişimin, eğitimin, çalışmanın ve çabanın neler başarabildiğini hep beraber gördük. PGED’in bu projedeki amacı da buydu zaten. Değişirsek, gelişmelere ayak uydurursak, bilgi eksiklerimizi eğitimlerle tamamlarsak, firmaların iş ortaklıklarından beslenip yatırımı eczanemize, kendimize, çalışma arkadaşlarımıza yaparsak; karşılığını hasta memnuniyeti, mesleki haz ve ticari anlamda görüyoruz.

AMAÇLARI ANLAYIP ÖZÜMSEMEK
Peki, bu enerjik, etik, pozitif eczacı topluluğu neler yapıyor, hedefleri neler? Eczane eczacısını karamsar, bitkin ruh halinden çıkarıp birlik olunursa neler başarılabileceğini göstermek bence asıl amaç... Bunun için sürekli kendini geliştiren, eğitimler alan, dünyadaki gelişmeleri takip eden, yeniliklere açık ve ayak uydurabilen, mesleki dayanışmayı önemseyen, düşünen ve geliştiren bir grup olabilmek de önemli elbette. İnanın bana “Pharmetic Eczacı” olabilmek için önce bu amaçları anlayıp özümseyebilmek gerekiyor.

Çünkü özen istiyor, çalışkanlık istiyor, güç istiyor. Ama garanti ediyorum ki “Pharmetic Eczacı” olabilmek gençleştiriyor, işe dinamizm katıyor, enerji ve güç veriyor! PGED sayesinde eczane eczacılarımız meslek içi eğitim programlarından yararlanabiliyor, özel şartlarla ürün alabiliyor, bilimsel toplantı ve konferanslara katılabiliyor ya da düzenleyebiliyor, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor, toplum sağlığına katkıda bulunabiliyorlar. PGED sadece eczane eczacılarına yönelik bir dernek değil, eczacılık fakültesi öğrencilerine ve yeni mezun meslektaşlarımıza da destek olabilmek için eğitim programları düzenliyor, staj programı ayarlıyor ve dolayısıyla iş hayatına daha donanımlı ve daha rahat geçiş yapabilmelerini sağlıyor.

Peki, PGED’li olmak bana ne kattı? Öncelikle böyle bir grubun parçası olabildiğim şanslı ve mutluyum. “Pharmetic” olmak mesleğe bakış açımı değiştirdi önce. Kabuk değiştirdim… Yılmış, tükenmiş, bıkmış eczacı kimliğimi üstümden çıkardım attım. Daha enerjik, daha mutlu, mesleğine sarılmış, sorunlara karşı daha dirençli ve daha güçlü bir eczacı oldum. Daha donanımlı ve mesleki gelişmeleri takipte olmak, hem kendime olan güvenimi artırdı, hem de hastalarımı... Siz de “bu enerjik eczacı topluluğu neler yapıyor böyle acaba?” diyorsanız Pharmetic üye geliştirme komisyonu'na başvurun.

Önceki BİZDEN GELENLER Yazıları